Gavà

Notícies

null Dispositiu electoral per les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny

Dispositiu electoral per les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny

Diumenge, 34.679 gavanencs i gavanenques podran exercir el seu dret a vot a les 54 meses repartides en 10 col·legis electorals, sense canvis respecte als darrers comicis que es van realitzar el 12 de maig de 2024 (eleccions a al Parlament de Catalunya)


Dispositiu

En aquestes eleccions al Parlament Europeu, les 34.679 persones amb dret a vot que componen el cens definitiu de Gavà es distribueixen en 4 districtes i 29 seccions repartides en 10 col·legis electorals i 54 meses. En aquestes comicis la circumscripció electoral és l'Estat i seran 61 el nombre de diputats i diputades que seran escollits d'entre les candidatures proclamades el passat 14 de maig. 

Per al bon desenvolupament de la jornada electoral, l’Ajuntament de Gavà desplegarà un ampli dispositiu. Així, hi haurà 30 persones que faran les funcions de Representants de l’Administració que realitzaran la transmissió de les dades electorals mitjançant dispositius mòbils. Aquest desplegament humà és dirigit i coordinat per la Secretaria General de l’Ajuntament.

L’equip electoral, amb comunicació directa amb l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i la Junta Electoral de Zona, s’encarregarà de resoldre els possibles problemes que es puguin presentar en l’electoral en el moment d’anar a votar.  La Secretaria també comptarà amb el suport de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

També es disposarà de dues unitats mòbils del servei electoral que funcionaran d’enllaç entre l’Ajuntament i els 10 locals electoral, per solucionar qualsevol problema que pugui sorgir. 

 

Vehicle adaptat

Durant la jornada es facilitarà un servei de vehicle adaptat perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin desplaçar-se al local electoral. Per sol·licitar-lo només cal trucar al telèfon de l’Ajuntament: 93 263 91 00.

 

Més serveis

  • La Policia Municipal en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, vetllarà per la vigilància i seguretat a tots els col·legis electorals.
  • L’empresa municipal PRESEC atendrà qualsevol necessitat que es detecti als col·legis electorals, facilitant serveis de manyeria, fusteria, electricitat i neteja.
  • Els serveis informàtics de l’Ajuntament proporcionaran les plataformes informàtiques de control de participació i d’escrutini, el servei telefònic i el subministrament d’informació a la resta d’unitats que conformen el dispositiu electoral.
  • L’Ajuntament facilitarà a la ciutadania informació sobre el desenvolupament de la jornada, amb els avanços de participació previstos a les 14h i a les 18h, així com els resultats electorals a la ciutat un cop escrutats les 54 meses.