Qué pienso?

angle-left Un nou mandat ple de reptes, ple d’oportunitats - ElFar.cat- 17 de juliol 2019

Un nou mandat ple de reptes, ple d’oportunitats

 

Estem en un moment decisiu del municipalisme, ple de reptes que alhora són grans oportunitats.

Decisiu socialment perquè les ciutats esdevinguin espais cohesionadors que garanteixin la igualtat.

Decisiu econòmicament per caminar cap a un nou model més sòlid, més just i integrat i respectuós amb el territori.

Decisiu mediambientalment, perquè els compromisos que impulsem des del món local són clau per la sostenibilitat global.

I decisiu políticament per consolidar la força del municipalisme progressista que el 26 de maig va ser refrendat majoritàriament arreu del Baix Llobregat. Progressista i feminista, avalant la gestió d'alcaldesses que en els últims anys hem abordat la gestió de la quotidianitat i, alhora, hem projectat el futur de les nostres ciutats.

I aquest moment decisiu requereix lideratge i projectes clars i viables com els que a Gavà farem realitat en base al model que vam definir l'anterior mandat. Ara toca agafar impuls i començar a fer realitat una nova transformació que definirà el Gavà del futur.

El Cartipàs municipal respon a aquest objectiu. La nova Oficina de Projectes Estratègics planificarà, dirigirà i tutelarà el desenvolupament del territori sota el paradigma de la sostenibilitat. I també treballarà per situar Gavà com un enclavament estratègic i un referent en l'entorn metropolità.

El desenvolupament progressiu del Pla de Ponent, el Sector Ambiental i Productiu dels Joncs, l'Espai Roca, el Parc esportiu metropolità de Can Torelló o el Nou Pla d'Habitatge són alguns dels projectes que tindran caràcter prioritari els pròxims quatre anys. Evidentment, compaginant-lo, com hem fet fins ara, amb la gestió del dia a dia a través de cinc grans àmbits per garantir els drets i la igualtat d'oportunitats, la cohesió social, la millora contínua dels nostres barris i dels nostres equipaments... En definitiva, per garantir que Gavà continuï sent una ciutat acollidora, cuidadora, cohesionada, equilibrada i atractiva per generar noves oportunitats, una ciutat a la mida de les persones.

La representació i fortalesa que ens atorga la majoria absoluta no anirà en detriment de la voluntat de diàleg i d’arribar a consensos. Amb la resta de formacions polítiques municipals, amb la ciutadania, amb el teixit econòmic i social. Perquè la participació, la transparència i la proximitat ja forma part de l’ADN del nostre Ajuntament.