Qué pienso?

angle-left Revista L'Opinó -Maig 2020

Aquests dies parlem de davallada de la corba, de desescalada del confinament... Paraules esperançadores, si bé hem de ser conscients que no podem abaixar la guàrdia ni pensar que la batalla està guanyada.

Doblegarem la pandèmia, estic convençuda. Però les seves conseqüències econòmiques i socials perduraran molt de temps.

Conscients d’això, des de l’Ajuntament de Gavà hem desplegat un seguit d’accions per minimitzar el seu impacte en l’economia, en l’ocupació. Hem posat en marxa les primeres iniciatives i desplegarem moltes més, fruit d’una revisió rigorosa i responsable del pressupost municipal, per ajudar el nostre teixit econòmic, els treballadors i treballadores, els ciutadans i les ciutadanes a qui el COVID 19 ha deixat en situació d’indefensió.

Però no ho podem ni ho volem fer sols. Aquest és un repte comú i per tant, des del primer moment, la nostra voluntat ha estat la de sumar esforços, la d’arribar a consensos. Una voluntat que també és  compartida pels principals agents socials i econòmics del territori i de les entitats empresarials, comercials i agràries de la ciutat que han acceptat la nostra invitació a crear un espai consultiu i de treball per posar en marxa totes aquelles accions que contribueixin a reflotar la ciutat quan superem l’estat d’alarma.

Hem compartit la necessitat de diàleg social i de l’impuls públic a serveis cabdals per garantir l’estat del benestar. D’assegurar una tornada a l’activitat amb totes les garanties de seguretat sanitària. Del treball en xarxa i la col·laboració publicoprivada, més imprescindible que mai per afrontar la recuperació econòmica. També la indispensable creació de sinergies amb la ciutadania, per establir un consum circular que interconnecti les activitats econòmiques, els comerços i els professionals.

Ja hem començat. Amb ajudes fiscals a les petites empreses que han hagut d’abaixar la persiana i a treballadores i treballadores afectats per un ERTE. Amb un fons de suport al comerç local dotat inicialment de 300.000 euros. Destinant la subvenció que rebia la Cooperativa Agropecuària per l’organització de la Fira d’Espàrrecs a pal·liar els perjudicis de la pandèmia en el sector.

També a promoure iniciatives digitals que contribueixin a ajudar al comerç, la restauració i els serveis. Com la web www.mesquemaigava.cat, que ofereix a la ciutadania la possibilitat de comprar vals associats a una promoció que es podran bescanviar per productes o serveis en els establiments participants quan tornin a obrir les portes.

Hem de convertir l’actual situació en una oportunitat i hi abocarem totes els esforços que siguin necessaris. Per voluntat i per responsabilitat.