Qué pienso?

angle-left La revolució de les dones, imparable (El Far, 15 de març 2018)

El 8 de març vam viure una jornada històrica, que marcarà un punt d'inflexió en la lluita de les dones per assolir la igualtat real i efectiva. A les nostres ciutats, al nostre país, vam secundar la vaga feminista per dir prou, per aturar-nos i agafar impuls per lluitar, plegades i amb més convenciment que mai, pels drets que, durant dècades, moltes dones activistes, sufragistes i sindicalistes van assolir i que ara estan en perill.

Hem encetat una nova revolució feminista perquè arreu, i en tots els àmbits continuem patint discriminació.

Perquè cal visibilitzar la feina de cures, a la família i la societat, com un bé social i retribuït. Perquè a les dones, ja des que són nenes, no se'ls posin etiquetes que perpetuen rols i les releguen a un segon lloc.

Perquè les dones deixin de ser treballadores en precari, cobrin igual per la mateixa feina i puguin accedir als mateixos llocs de responsabilitat, per mèrits, per dret. Perquè les dones grans deixin de ser pensionistes de segona.

Perquè cal acabar amb la violència masclista. Amb totes les formes de violència i de comportaments que atempten contra la llibertat i la dignitat de la dona. També amb aquells que sovint, i per malauradament quotidians, poden passar desapercebuts.

Perquè ningú quedi impune i menys aquells que tenen una responsabilitat pública per brandir comentaris que perpetuen la cosificació de les dones.

El 8 de març vam penjar-nos el davantal a l'esquena per visibilitzar les dones que, dia rere dia, són superheroïnes invisibles. Vam encetar una revolució feminista imparable. Una revolució que no és excloent, ben al contrari. Perquè cal sumar més homes en aquesta lluita. Grans i joves, models de noves masculinitats. Perquè serà amb la suma de tots i totes que aconseguirem una societat millor.