Dia Mundial del Medi Ambient

L’HORA DEL PLANETA

Els darrers mesos s’ha posat en evidència l’impacte de l’activitat humana sobre el planeta i la importància de preservar els ecosistemes que ens envolten com a mesura de protecció davant altres pandèmies, però també per evitar altres conseqüències a nivell socioeconòmic i sobre la nostra salut.

 

El Dia Mundial del Medi Ambient aquest any s’adapta a un format virtual, amb diferents activitats per conèixer el medi natural que ens envolta, propostes per a assolir hàbits de vida més sostenibles i reflexionar sobre el nostre paper davant d’aquests nous reptes.

 

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS

2 de juny

 

17:00 h Alimentació Residu 0

Taller per assolir uns hàbits d’alimentació saludable i sostenible.

Inscripcions a l’Instagram de @gavajove o al 618762772

 

4 de juny

 

17:00 h Cosmètica residu 0

Taller de receptes de cosmètics casolans. Rutines d’higiene i consells per mantenir el lavabo amb productes residu 0.

Inscripcions a l’Instagram de @gavajove o al 618762772

 

5 de juny

 

10.30h Diàleg virtual: Ara que el món ha de reprendre l’activitat, és intel·ligent i econòmic tornar a treballar contra la natura?

Organitza: Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Més informació i inscripcions

 

 

18h Cloenda Bioblitz Metropolità. Recerca sobre fauna i flora als parcs i platges metropolitanes. Instagram @parcsplatgesamb

Organitza Àrea Metropolitana de Barcelona

Més informació

 

Dijous 11 de juny

 

11h Webinar: "Els Hàbitats Naturals de Gavà". Gavà és un municipi format per un ric mosaic de paisatges d'elevat valor paisatgístic. Aquests, es corresponen amb una gran varietat d’hàbitats naturals, alguns d'ells força singulars, i que alberguen una interessant biodiversitat. En aquest webinar coneixerem els diferents hàbitats que trobem a Gavà i quins en son els aspectes més rellevants.

A càrrec de Jordi Carreras professor del departament de biologia vegetal de la UB.

Organitza Ajuntament de Gavà

Inscripcions a comunicacioambiental@gava.cat

 

 

Del 3 a l’11 de juny

Exposició digital “Gavà Naturalment”

Gavà Naturalment vol posar en valor i mostrar la realitat i diversitat d’un model de ciutat basat en la sostenibilitat urbana, econòmica i social, eixos fonamentals que es materialitzen i s’expressen físicament sobre el territori.

A la mostra hi trobareu un recull de projectes i actuacions realitzats els darrers anys en els que es posen en pràctica eines i millores per assolir els reptes metropolitans en els diferents àmbits de la nostra ciutat.

https://view.genial.ly/5ed62bdafa75bb0d9d177717/interactive-image-exposicio-virtual-gava-naturalment

 

Fes una fotografia al teu espai natural preferit i penja-la a les xarxes socials.

L’exposició Gavà Naturalment ens mostra diferents aspectes i projectes del mosaic de paisatges que trobem a Gavà. Aquests dies podem passejar per conèixer aquests paisatges tant diferents, us animem a penjar les vostres fotografies utilitzant el hashtag corresponent segons la zona on hagueu realitzat la fotografia, #GavàMuntanya, #GavàLitoral, #GavàUrbà o #GavàAgrari i també #perlanatura. És l’hora de la Natura!

 

 

De l’1 al 4 de juny

17:30 h Directes compartits amb experts sobre fauna i flora. Bioblitz Metropolità. Instagram @parcsplatgesamb

Més informació

 

PRESEC se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. En aquest 2020, aquesta efemèride cobra una especial importància donada la situació de pandèmia sanitària a causa de la COVID-19. Per això des de l'empresa municipal de serveis es compromoeten a treballar per a la sostenibilitat ambiental de la ciutat de Gavà, aportant així el seu granet de sorra a la causa planetària.

Informe de bones pràctiques ambientals que porten a terme des de tots els serveis, així com les millores que seguiran implantant.