Gavà i el Medi Ambient

L'Ajuntament de Gavà posa a disposició dels ciutadans serveis que contribueixen a preservar la nostra qualitat ambiental

La conservació del medi ambient és clau pel nostre benestar i el de les futures generacions de gavanencs. Per això l'Ajuntament de Gavà creà la Regidoria de Medi Ambient que, en coordinació amb la resta de departaments municipals, entitats i altres administracions públiques, impulsa polítiques per fer de Gavà una ciutat compromesa amb la sostenibilitat.

Serveis com la recollida selectiva de les nostres deixalles, la prevenció d'incendis, els controls de l'aire, el sanejament de les aigües residuals, la recollida selectiva de residus o les activitats sensibilitzadores com el Dia Sense Cotxes, poden esdevenir molt importants per a la salut del nostre planeta. A banda d'aquestes iniciatives, els gavanencs i les gavanques disposem dels recursos educatius del Patronat Municipal de Serveis Comunitaris {C} i del Museu de Gavà {C} que també dinamitzen la Gavà Verda que totes i tots volem.

El Parc del Mil·lenni, el Parc del Calamot i sobretot el Parc del Garraf són algunes de les zones verdes més importants de Gavà. Tenir curar d'aquest patrimoni natural però també dels nostres carrers i places és fonamental per gaudir d'una millor qualitat de vida.

 

La segregació de les deixalles, el compostatge casolà, el reciclatge, anar a  peu o en bicicleta, utilitzar el transport públic i fer un ús racional  de l'aigua i la llum són algunes de les iniciatives per no malmetre el medi ambient.

 

L'Ajuntament ha posat en marxa diferents iniciatives amb l'objectiu de fomentar el respecte pel medi ambient i fer així de Gavà una ciutat encara millor.