null L’Ajuntament de Gavà aporta 3.000 euros per donar suport a la població víctima del terratrèmol al Marroc 

L’ajuda es farà arribar a través del Fons Català de Cooperació


L’Ajuntament de Gavà se suma a la crida d’emergència realitzada pel Fons Català de Cooperació i destina 3.000 € per ajudar a la reconstrucció i donar suport a la població afectada en el terratrèmol al Marroc.

El sisme, de magnitud 6,8 graus, va tenir lloc el passat divendres 8 de setembre i va sacsejar la regió sud-oest de Marràqueix. Fins ara, s’han registrat 2.900 víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials.

La resposta humanitària de Gavà està emmarcada amb les línies estratègiques del Pla Director de Cooperació de Gavà, que té la missió de donar suport al desenvolupament sostenible i la protecció i l’impuls dels drets humans a tot el món i defineix una línia estratègica pel que fa a l’Ajut Humanitari i d’Emergències. Aquest document estableix que, quant a participació en emergències i desplegament d’ajut humanitari, s’aprofita la capacitat del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

 

Com pot col·laborar la ciutadania

L’Ajuntament de Gavà recomana a la ciutadania que faci aportacions econòmiques a través de les ONG que ja hi estan actuant per atendre la població víctima del terratrèmol, o vehicular les aportacions a través del Fons Català de Cooperació. Per fer una donació a una organització a través de Bizum, cal buscar l’opció “donar” a l’aplicació i posar el codi 06974, vinculat al Fons Català.

Per altra banda, es poden fer donacions al compte bancari del Fons Català de Cooperació:

  • Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

Per tal que es destini a la campanya, cal incloure el concepte: Terratrèmol Marroc.

D’altra banda, el govern de la Generalitat està recollint informació sobre els afectats catalans pel terratrèmol. En aquest sentit, està en contacte amb les autoritats corresponents i ha anunciat que qualsevol persona es pot posar en contacte amb el govern a través de la Delegació al Nord de l’Àfrica.

A més, ha habilitat unes línies telefòniques per a atendre emergències de catalans perjudicats pel sisme: un telèfon amb WhatsApp (+34 674 744 902), un telèfon marroquí (+212 648 682 896) i un telèfon per als afectats que es trobin a Catalunya (93 859 73 93).