null L’Ajuntament de Gavà augmenta la inversió destinada a les escoles públiques

La dotació d’aquest any passa de 200.000 a 312.000 euros. El Ple Municipal també aprova inversions per ampliar i millorar el Cementiri i per accions a la Masia de Can’Horta, entre d’altres.


L’Ajuntament de Gavà incrementa la partida destinada a les obres de millora que cada any es realitzen a les escoles públiques del municipi. En concret, enguany s’invertiran 312.000€ davant dels 200.000€ de l’any 2021.

Aquest increment s’ha formalitzat amb la modificació de crèdit aprovada al Ple Municipal d’ahir, i es deriva de l’estalvi generat amb el projecte de renovació integral de l’enllumenat públic, de prop de 1’3 milions d’euros.

La inversió a les escoles públiques, finançada íntegrament per l’Ajuntament, es concreta en diferents actuacions que s’executaran a l’estiu i que han estat acordades amb les direccions dels centres educatius.

Les obres comporten diferents millores en funció de les necessitats de cada centre i es portaran a terme a les escoles L’Eramprunyà, Jacme March, Joan Salamero, Marcel·lí Moragas i Salvador Lluch. També s’actuarà a l’Escola Municipal d’Educació Especial Maria Felip, on s’habilitarà una aula de relaxació.

A més d’aquestes obres, es destinaran 100.000 euros addicionals a actuacions concretes de renovació de revestiments de pintura.

 

El Ple Municipal també ha donat llum verda a inversions que s’executaran properament.

Es tracta de:

  • 500.000 euros per a l’ampliació i millora del Cementiri.

Amb aquesta dotació es realitzaran actuacions importants més enllà de la seva ampliació.

S’obrirà la zona més antiga del cementiri cap a la zona nova ampliada, millorant notablement la circulació interna i donant així a la part més antiga un nou accés de vehicles.

La nova ampliació de nínxols creix cap al carrer Sant Lluís, la qual cosa permet ordenar l’actual zona d’aparcament que es generava fins ara de manera espontània en aquesta part de la parcel.la.

El cementiri municipal també tindrà en un futur un espai de Dol Peritanal.

 

  • 280.000 euros per reforçar l’estructura de la Masia de Ca n’Horta.

Les actuacions que es programen en el projecte tenen la voluntat de garantir la pervivència de la Masia de ca n’Horta amb tots els seus valors. Les intervencions tenen com a objectiu conservar, protegir i recuperar l’edifici mitjançant la consolidació i restauració dels seus elements i sistemes constructius, sense que això comporti la pèrdua de valor històric, arquitectònic o documental.

La intervenció més remarcable serà la retirada de la coberta actual, molt malmesa, per una nova coberta. Els criteris d’aquesta substitució són funcionals i tenen la voluntat de reproduir un element característic d’aquest tipus d’edificis. Així, s’ha projectat una coberta que reprodueixi i recordi la original, utilitzant materials de la mateixa naturalesa com són la fusta en l’estructura i la ceràmica en la cobertura, però amb les tecnologies i propietats d’avui dia. La seva finalitat és poder transmetre una lectura adequada i respectuosa de l’arquitectura popular i tradicional que caracteritza aquests tipus d’edificacions. També s’han reproduït els ràfecs segons les tipologies i característiques que conserva la masia en l’actualitat.

 

 

  • 390.000 euros per a l’actualització d’aplicacions informàtiques municipals.