null Gemma Badia, vicepresidenta segona de la Red Española de Ciudades por el Clima


L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha estat nomenada vicepresidenta segona de la Red Española de Ciudades por el Clima (RECC). La seva designació ha estat acordada a la Junta de Govern de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

 

La RECC és la secció de la Federación Española de Municipios y Provincias, formada pels governs locals que estan integrant en les seves polítiques la mitigació i adaptació al canvi climàtic. Coordina i impulsa les polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic de les ciutats i pobles espanyols, permetent aconseguir millors resultats en la lluita contra aquesta emergència i en la mitigació dels seus efectes. És l’instrument de suport tècnic que ofereix eines perquè els ens locals assoleixin els seus objectius i el principal mitjà per a traslladar els objectius de la política nacional de canvi climàtic i gestió de l'energia a l'escala local.

 

Gavà forma part d’aquesta xarxa des de l’any 2015. La seva adhesió va ser reforçada amb el nomenament de l’aleshores alcaldessa, Raquel Sánchez, com a vicepresidenta segona. Gemma Badia pren ara el seu relleu al Consell de Govern de la RECC. A més, Badia ha estat designada com a representant de la FEMP en el Consell Nacional del Clima. Cap dels dos càrrecs és remunerat.