null Gavà i Viladecans inicien la setena edició del Talent a les Aules

L’alcaldessa Gemma Badia i l’alcalde Carles Ruiz presenten el concurs anual de promoció de la cultura emprenedora als centres de secundària de les dues ciutats


La setena edició del Talent a les Aules, el concurs de promoció de la cultura emprenedora als centres de secundària que impulsen els ajuntaments de Gavà i Viladecans i organitza Talent Factory, ha rebut avui el tret de sortida. La gala de presentació s’ha fet a Atrium Viladecans, en format semipresencial a causa de l’increment de contagis de la COVID. Més d’un miler d’estudiants dels 20 centres educatius participants (deu de Gavà i deu de Viladecans) van poder seguir la gala en streaming, a la qual van assistir l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, així com mentors, mentores i representants de les empreses col·laboradores.

L’alcaldessa de Gavà ha posat en valor la feina que fan els mentors, patrocinadors i col·laboradors per tirar endavant un projecte en què "els nois i noies que hi participen tenen una gran oportunitat per expressar la seva creativitat". A ells, els ha animat “a treure el millor d’ells mateixos”. Badia ha afirmat que “tot a la vida està ple d’empreses i autònoms i, darrere d’ells, hi ha persones. L’empresa ha de millorar i per fer-ho necessita talent, i el talent és el vostre".

L’alcalde de Viladecans ha explicat que el Talent a les Aules “compta amb dos components fonamentals: un és la il·lusió, les idees, el talent que tenim als centres de Viladecans i Gavà, i l’altre és el suport dels mentors per poder tirar endavant i comprovar la validesa dels projectes que presenten”. Carles Ruiz creu que “posar en conjunt el món real de les empreses amb el món del talent i la creativitat que tenim als centres educatius de les nostres ciutats és una simbiosi fantàstica”.

L’acte va comptar també amb la intervenció de Sergi Grimau, exjugador professional de bàsquet i conferenciant motivacional, així com una ponència inspiradora de dos joves emprenedors, Aleix Benlloch i Bruno Casanova, fundadors de la marca Nude Project.

Aquesta mateixa setmana, i fins al 2 de febrer, els i les estudiants rebran als seus centres sessions formatives, per tal d’ajudar-los i motivar-los a presentar les seves idees. Aquestes sessions compten amb el Bussiness Model Canvas, una eina amb la qual els participants poden tenir, mitjançant un senzill esquema, la possibilitat d'analitzar la idea de negoci que volen presentar a concurs, i poder detectar, abans de fer la presentació definitiva, punts d'innovació, de millora, sinergies, etc.

Un cop finalitzin les formacions, els equips –formats per dues persones– podran presentar la memòria del seu projecte, que, si és seleccionada per la comissió tècnica, passarà a la fase de mentoria, en funció dels criteris recollits en les bases del concurs.

Els projectes que passin pel procés de mentoria comptaran amb el suport d'empresaris i empresàries locals per desenvolupar la seva idea i fer el pla d'empresa que hauran de presentar a la gran final. Els mentors i mentores ajudaran als estudiants aportant els seus coneixements i la seva experiència. Participen en aquesta edició mentors i mentores de Barnasud, Lipotrue, Lipotec, Airval, Amada, Lunallar, Vida Inmobiliaria, SmartGroup, Quirofit, Vivers Barri, FedeFarma, Mesoestetic, Alliance Healthcare, Autovivo, Unilever, Maridar, Grupo Lancaster, BaixMotor, CUBAT, Altima, ABC Grup i Yaskawa.

Finalment, el mes de maig es triaran els tres projectes guanyadors. Ho farà un jurat format per persones rellevants en el món de l'ensenyament, de l'empresa i l'emprenedoria.

Viatge a San Francisco

L’equip que aconsegueixi presentar el millor projecte es durà el gran premi consistent en un viatge de cinc dies a Sillicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Ebay, Facebook o la Universitat de Standford, entre d’altres.

També es lliurarà un segon premi consistent en un tour emprenedor per Brussel·les per visitar el Parlament Europeu, acceleradores d'empreses com Finnova o el centre d'innovació de Microsoft. Finalment, es concedirà un tercer premi, batejat com Barcelona Enterpreneur Day, que consisteix en un dia de visita als principals punts de l'ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona com AQUESTA, Imagin Cafè, Wayra o el Pier1.

La setena edició del Talent a les Aules compta, com sempre, amb el suport de grans col·laboradors com Aigües de Barcelona, Acció de la Generalitat, Diputació de Barcelona, Fundació Inserta (ONCE), Mobile World Capital Barcelona, Roca, Consell Comarcal del Baix Llobregat, UB, UPC i UPF, entre molts altres.