null Gemma Badia reitera la necessitat d’una aportació de sorra urgent a la platja de Gavà

• L’alcaldessa ha demanat una intervenció immediata a la zona més afectada pel temporal Cèlia, que ha visitat avui acompanyada del subdelegat del Govern, Carlos Priet


 

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha traslladat avui al subdelegat del Govern, Carlos Prieto, la necessitat d’adoptar mesures urgents per resoldre la pèrdua de sorra que afecta la platja de Gavà, especialment en el tram més afectat arran del temporal Cèlia.

És des d’aquest punt del litoral, on Gemma Badia, ha explicat que “tot i que la presència de visitants pugui donar certa visió de normalitat, aquesta platja té un desnivell de més de dos metros en un tram de fins a 400 metres. Això implica que no tinguem carril de seguretat per als quads de la Policia Municipal, i una deficiència de serveis atès que hi ha un accés molt perillós a causa del sotrac, que a més deixa al descobert tubs i dutxes”.

L’alcaldessa ha assegurat que cal reaccionar amb urgència. “A l’abril ho vam denunciar, vam parlar amb qui tocava, vam demanar una aportació del Port de Barcelona i un manteniment urgent, però som al mes de juny i, si bé és cert que hem recuperat un parell de metres d’amplada, la situació continua sent greu”.

En aquest sentit, ha agraït l’interès del subdelegat del Govern per conèixer de primera mà la situació i que “arran d’aquesta visita es doni l’empenta necessària perquè Costes assumeixi el manteniment que se li està requerint i, sobretot, que no vagin tard les aportacions de sorra a curt termini en els municipis costaners realment afectats”.

Carlos Prieto s’ha mostrat conscient dels efectes que els temporals han provocat els darrers a Gavà, uns fets que “ens obliguen a prendre decisions, i a fer un replantejament de tota la costa per part del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Hi ha usos de fa molts anys que a causa de la regressió s’han d’anar alterant”.

Quant a la intervenció d’urgència a la zona més malmesa de Gavà, el subdelegat del Govern ha afirmat que “intentarem accelerar aquesta aportació interna, amb un desplaçament de 4.000 metres cúbics de sorra d’un altre sector del litoral de Gavà per guanyar altura i seguretat”.

Una intervenció a la qual s’afegiria, cap al juliol, una aportació de 20.000 metres cúbics de sorra, procedent de la Declaració d’Impacte Ambiental del Port de Barcelona, “que permetrien eixamplar la platja uns quants metres més”.

El representant del Govern també ha traslladat a l’alcaldessa altres projectes en fase d’estudi per donar una solució a la regressió de les platges. Projectes com la instal·lació de geotubs que puguin retenir la sorra amb l’arribada dels temporals.

Gemma Badia s’ha mostrat esperançada que aquestes mesures puguin pal·liar la problemàtica i ha afegit que “Gavà té unes platges que cal protegir. Unes platges precioses, amb totes les banderes de qualitat i una oferta turística magnífica. Però ens falta la sorra”.