Ple Municipal

Sessió ordinària

Dijous 30 de gener de 2020 a les 18 hores

Ordre del dia

Podreu seguir la sessió en directe a: player.cdnmedia.tv/embed/f3b3b9c2

 

Obres al c/ Joan I amb Riera de Sant LLorenç

A partir de dimecres 15 de gener 2020 Aigües de Barcelona realitzarà obres en la vorera del carrer Joan I en la intersecció amb la Riera de Sant Llorenç. Els treballs tenen una durada aproximada de cinc setmanes.

L'actuació requereix l'afectació del carril circulatori de Joan I en sentit pujada i l'anul.lació de la parada de l'autobús  109124 (L-80/L-81). L'tinerari alternatiu per als vehicles serà pel carrer de Can Tries. Els usuaris de l'autobús que es dirigeixin al nucli urbà hauran d'anar a agafar-lo a la parada de la Riera de Sant Llorenç amb el carrer Riu Anoia (109123).

Inici de les obres de millora del parc del passeig Maragall

El projecte divideix el parc per trams. A la zona central es crearà una nova àrea de jocs infantils i es millorarà l'accessibilitat. Es modificarà la fesomia d'aquest espai amb una proposta més paisatgística amb l'entorn actual del passeig i amb capacitat per integrar l'activitat lúdica dels jocs infantils. Es col·locaran parterres vegetals de geometries corbes i dunes de cautxú de diferents alçades. Un paisatge dunar que té per objectiu proporcionar un final més expressiu i un espai més integrador amb l'activitat que acull.

La zona de jocs del parc estarà definida per una sèrie d'elements que tenen el seu element protagonista en un gran anell central envoltat per un paisatge dunar format per tres dunes de cautxú amb escocells i una duna vegetal. També hi haurà un gran banc de formigó.

Un altre tram del parc és la vorera del carrer Montflorit que serà arranjada amb l'objectiu de millorar la urbanitat i l'accessibilitat en general. Així, s'ampliarà la vorera, cosa que suposarà modificar el mur de contenció existent i retirar els arbres els dos pollancres i la tipuana actuals. Es crea una petita rampa d'entrada per l'extrem nord i una escala de 6 graons per l'extrem sud.

Aquesta actuació es completarà properament amb les obres de millora del parc del Mil·lenni. Els dos projectes de millora tenen per objectiu potenciar indrets de la ciutat com a grans àrees de joc i que tant el parc del Mil·lenni com el del passeig Maragall esdevinguin espais referents del municipi. En tots dos emplaçaments, que tindran capacitat per a 80 infants cadascun de 2 a 12 anys, s'instal·laran jocs inclusius per atendre a nens i nens amb necessitats diverses i es millorarà l'espai públic. Les actuacions tenen un pressupost global de 411.093,56 €.

Més informació

L’Hospital de Viladecans facilita els tràmits administratius a la ciutadania

Les persones usuàries de l'Hospital de Viladecans tenen a la seva disposició un servei per poder fer els tràmits administratius més habituals amb el centre sense haver-se de moure de casa. Es tracta de Fem-ho fàcil, una aplicació integrada al web de l'Hospital, des d'on la ciutadania pot fer reclamacions i suggeriments, demanar documentació clínica, demanar informes, consultar les visites pendents i sol·licitar-ne canvis, actualitzar les dades personals i consultar la llista d'espera quirúrgica, entre d'altres.

Les peticions que s'han tramitat a través de Fem-ho fàcil representen més d'un 10 % del total de l'activitat que fa la Unitat d'Atenció a la Ciutadania, que ha impulsat el projecte. El responsable d'aquesta Unitat, José Luis Moreno, està satisfet amb l'acollida que ha tingut el servei durant el període de proves i anuncia una campanya de difusió, tant als usuaris del centre com als mateixos professionals, perquè coneguin la plataforma i se n'incrementi l'ús.

Prova pilot per a l'accés d'escúters al transport públic

Gavà és  un dels 13 municipis del Baix Llobregat que acull la prova pilot perquè els escúters per a persones amb mobilitat reduïda utilitzin la xarxa de transport metropolità.

La prova pilot té per objectiu afavorir l'accessibilitat i l'autonomia de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda en els seus desplaçaments, tot preservant la seguretat del conjunt dels usuaris dels vehicles de transport col•lectiu.

L'acreditació per accedir al transport públic és un carnet individual i una placa numerada de color lila, que s'ha de col·locar de forma visible a l'escúter que cal tramitar al Servei d'Atenció al Públic de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Inici temporada de caça 2019-20

Inici temporada de caça 2019-2020 a la província de Barcelona

Ha començat la temporada de caça menor a la província de Barcelona que s'allargarà fins al 2 de febrer.

Recordem que la caça (porc senglar) major que es va obrir al setembrre s'allargarà fins al 29 de març.

Recomanacions

Nou servei de cita prèvia a les oficines de l'ORTG

L'Organisme de Gestió Tributària ha posat en marxa el servei de cita prèvia a tota la seva xarxa d'oficines.

A partir d'ara, és indispensable demanar la cita per a la majoria de tràmits i consultes que habitualment requereixen els contribuents dels municipis que han delegat la gestió i/o recaptació dels seus ingresos a la Diputació de Barcelona.

Sol·licitud de cita prèvia a ortg.cat/cites

Gavà, ciutat adherida a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta

Gavà pertany a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, impulsada pel Moviment Democràtic de Dones i a la qual s'han adherit 71 municipis d'arreu de l'Estat Espanyol, compromesos a treballar per l'eradicació de la demanda de la prostitució i a perseguir el tràfic de dones i nenes amb fins d'explotació sexual.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones s'ha elaborat un díptic on es posa de manifest la necessitat de lluitar contra la prostitució, un problema greu que atempta contra els drets humans de milions de dones i nenes.
Díptic

Avís de talls de carrer

Afectacions per talls de carrers:

- Dimecres 29 de gener, es tallarà de 9.30 a 11.00 el c/ Major amb plaça M. Cinto Vedaguer.

- Dimecres 29 de gener, quedarà tallat de 12 c/Montflorit amb c. Santiago Rusinyol i fins c. Les Colomeres 12, de 10.00 a 11.00 hores.

Els propers talls es produiran per retirada de les llums de Nadal. Aquests talls comportaran afectacions en el recorregut dels autobusos.

-Dimecres 29 en C. Colomeres (des d'Avinguda d'Eramprunyà fins C. de Sant Pere de 9:15 a 17:00 hores
-Dijous 30 en Rambla Pompeu Fabra des de SAFA a C. Joan I de 9:15 a 15:00 hores

-Divendres 31 des d'avinguda Joan Carles I fins a Plaça Catalunya de 9:15 a 15:00 hores

Consulta aquí les afectacions dels autobusos

Colomeres

Sant Lluís

Rambla Pompeu Fabra

OMIC ofereix assessorament pels talls de llum

Què fer si ets una persona afectada pel tall de subministrament a causa del temporal Gloria

Per fer consultes i reclamacions cal posar-se en contacte amb l'Agència Catalana de Consum a través del seu web  http://consum.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Recomanacions-als-afectats-pel-temporal-Gloria

o trucant al 012.

També podeu rebre assessorament a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor. Tot i que les reclamacions en matèria d'assegurances no es gestionen des de l'OMIC si s'ofereix informació i assessorament sobre com fer el procediment corresponent.