Un edifici singular

El Parc Arqueològic Mines de Gavà ocupa més de 4.000 metres quadrats i està construït amb materials lleugers. L'edifici evoca un cobert de qualsevol excavació arqueològica del món, i segueix els trets del carrer. Amb un material de ferro rovellat sembla un cofre.

 

L´edifici està presidit per una gran coberta que protegeix tant el Parc com la mateixa excavació. L´estructura respecta les mines subterrànies actuals i hi permet futures excavacions.

 

L´equipament s´estructura en dues grans zones. La primera amb el centre d´acollida, l´àrea docent i la zona de serveis, i una segona que acull l´àrea museogràfica, que es troba just a sobre de les mines prehistòriques subterrànies. El centre d´acollida s´organitza al voltant d´un pati obert de grans dimensions emmarcat per un porxo on s´han plantat espècies vegetals que completen el discurs didàctic de la instal·lació. Tant des del carrer com des de l´interior del recinte es pot accedir al vestíbul, on el visitant trobarà la recepció, la botiga i un bar cafeteria.

 

El Parc compta amb diferents aules didàctiques pensades sobretot per a les visites escolars i una sala polivalent.

 

La tasca de l'arquitecte Dani Freixes en el Parc Arqueològic Mines de Gavà el va fer mereixedor del Premi Nacional de Cultura, en la categoria d'Arquitectura i Via Pública.

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals