Cartes de Serveis

Consulta el nombre d'expedients i la seva tipologia i els indicadors bàsics de 2013. També les gràfiques d'objectius i els resultats per compromisos.

Consulta la valoració de la ciutadania sobre els serveis de l'OAC

 

 

 

Carta de serveis platges

 

 

Ple Municipal

Dijous 25 de maig

Ple extraordinari a les 17 hores. Presentació al Ple, per part del Síndic Municipal de Greuges, de la Memòria d'Activitats corresponent a l'any 2016.

Ple ordinari a les 18 hores.

Ordre del dia

En el següent enllaç pots seguir el Ple en directe

http://curt.laxarxa.com/ocasional3

 

 

11 de juny, Mercat de 2a Mà


L'Ajuntament organitza, l'11 de juny, de 10.30 a 14 h a la Rambla Maria Casas, el Mercat de 2a mà, dia de la reutilització a Gavà.

Així, amb l'objectiu de reduir la quantitat de residus que generem a Gavà, volem promoure nous hàbits entre la ciutadania a l'hora de fer les seves compres, fent èmfasi en la importància de reutilitzar i evitar que aparells i productes que encara tenen una vida útil esdevinguin un residu.

Per aquest motiu, us convidem a participar muntant una parada al Mercat de 2a mà de Gavà, o venint a passar el matí comprant allò que ens fa falta d'una forma responsable amb el medi ambient.

Per poder muntar la teva parada és necessari fer una preinscripció, del 24 al 26 de maig mitjançant el següent formulari de preinscripció. L'assignació de parades es farà per ordre de preinscripció i es donarà prioritat als ciutadans de Gavà. Les entitats i associacions que vulguin participar muntant una parada podeu omplir el formulari preinscripció d'entitats i associacions.

Abans de fer la preinscripció llegiu les condicions d'ús pel bon funcionament del mercat de venda d'objectes de segona mà de Gavà.

Plànol de situació

Plànol de situació zona càrrega i descàrrega

Inici de la segona fase de les obres de millora a l’edifici d’Urgències de l'hospital de Viladecans

L'hospital de Viladecans ha iniciat la segona fase de les obres de condicionament a l'estructura de l'edifici d'Urgències. Durant uns dies, els treballs d'aquesta segona fase, que afecten a 13 boxes d'urgències, conviuen amb la finalització de la fase I. Aquesta primera fase concentra els treballs en l'entrada per a vianants de l'edifici.
 
Mentre duri la segona fase de les obres, l'atenció immediata als casos més complexos i la dels pacients menys greus que arribin a urgències es mantindrà a la seva ubicació actual. Només durant aquesta segona fase, el seguiment fins al diagnòstic i tractament inicial dels pacients més complexos es trasllada a la Unitat d'Hospitalització 2 (UH2).
 
Els treballs de condicionament de l'edifici d'Urgències, necessaris per respondre als requeriments del projecte de reforma i ampliació del centre, s'han graduat en sis fases per tal que afectin el menys possible a usuaris i pacients en el decurs dels mesos que durin les obres que són maig, juny i primers dies de juliol.

Vacances en Pau infants sahrauís

El proper 6 de juny a les 18.00 tindrá lloc a l'Espai Jove de la Casa Gran una reunió informativa per explicar el projecte Vacances en Pau infants sahrauís. L'objectiu és explicar la campanya i animar a les famílies gavanenques a acollir un infant a l'estiu. El projecte, organitzat per la Delegació del Front Polisari a Catalunya, és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís, és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra. A la nostra ciutat està coordinat per ACAPS amb el suport de l'Ajuntament.

Més informació

FES EL TEU COMPOST! NOUS TALLERS DE COMPOSTATGE CASOLÀ

L'Ajuntament continua fomentant la separació i prevenció de residus municipals. Per aquest motiu, segueix promovent el compostatge casolà com a mètode d'autogestió dels residus orgànics. Aquesta pràctica que permet transformar la matèria orgànica que generem a les nostres cuines o les restes del jardí, en un adob de qualitat. A Gavà ja són dos centenars de famílies les que duen a terme el compostatge a les seves llars.

Les persones interessades a participar d'aquesta iniciativa ho poden fer mitjançant una inscripció prèvia. Rebran un compostador que s'adapti a les seves necessitats i un curs formatiu per saber com utilitzar-lo, que es durà a terme durant la tardor de 2017. Les inscripcions es poden reaitzar mitjançant el següent formulari d'inscripció. Les places són limitades.

Més informació
 

Campanya d'inspecció informativa de consum al teixit comercial

L'Ajuntament de Gavà, amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona, inicia aquesta setmana una campanya d'inspecció informativa de consum al sector comercial de la ciutat. L'objectiu és informar i comprovar quin és el nivell d'adequació de les normatives reguladores sobre la informació bàsica al consumidor.

Es comprovaran aspectes com la publicitat de preus, l'exhibició de l'horari comercial, l'existència de fulls oficials de reclamació i el lliurament d'un comprovant de compra (tiquet o factura). També es comprovarà la informació específica en funció del tipus d'establiment com és l'etiquetatge de productes (alimentaris, tèxtils, calçat, productes industrials), informació addicional específica d'alguns serveis (bars, restaurants, tallers de reparació de vehicles, centres de bronzejat...). En els establiments alimentaris i de restauració es vigilarà que tinguin un avís per a les persones amb al.lèrgies o intoleràncies alimentàries.

Els establiments que no compleixin amb els requisits que estableixen les normatives reguladores, els tècnics/ques de consum els informaran de quins són els aspectes que cal resoldre i lliuraran una còpia del control realitzat. A més, se'ls facilitarà un díptic informatiu en requisits mínims de consum que tenen l'obligació de complir.

El servei d'assessorament sobre clàusules sòl s'amplia fins a finals d'any

L'Ajuntament de Gavà amplia, fins a finals d'any, el servei d'assessorament sobre clàusules sòl.

L'atenció es realitza, mitjançant cita prèvia,  els dijous a la tarda.

Els interessats no cal que vinguin a l'Ajuntament, poden demanar la cita, escollint dia i hora que més convingui, a l'enllaç:
http://eseu.gavaciutat.cat/cita-previa

Neteja de vegetació als perímetres de les urbanitzacions

L'Ajuntament ha començat els treballs de neteja de vegetació en trams del perímetre de les urbanitzacions. Les tasques, que consisteixen en el desbrossament, poda i tala, es realitzaran, per ordre d'execució, a ca n'Espinós, la Sentiu, can Tries, can Badosa i Bruguers I i II.

El manteniment d'aquestes franges de protecció de zones pròximes al bosc contribueix a reduir el risc d'incendis forestals i, en el cas que es produeixin, afavoreixen l'accés dels vehicles de bombers.

L'Ajuntament de Gavà amplia el servei municipal de recollida de restes vegetals

Coincidint amb l'època de poda d'arbres i arbustos, l'Ajuntament de Gavà amplia el servei de recollida de restes vegetals a domicili.  Fins a finals de maig, el servei és operatiu durant tres tardes a la setmana, concretament les de dilluns, dimecres i divendres entre les 14 i les 21 hores. Fins ara, la recollida porta a porta es realitzava les tardes de dimarts i dijous.

Per facilitar la recollida porta a porta, és necessari que, el dia concertat, les restes es deixin apilades i preferiblement lligades a la porta dels domicilis particulars o de les comunitats de propietaris.

Els ciutadans i ciutadanes que requereixin d'aquest servei poden trucar al telèfon gratuït 900 66 33 88

Més informació

Campanya de prevenció i control del mosquit tigre

La campanya de prevenció i control del mosquit tigre consisteix en posar en marxa diferents mesures per prevenir la cria del mosquit tigre. Són mesures adreçades a tota la població.

Més informació

Gavà, ciutat adherida a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta

Gavà pertany a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, impulsada pel Moviment Democràtic de Dones i a la qual s'han adherit 71 municipis d'arreu de l'Estat Espanyol, compromesos a treballar per l'eradicació de la demanda de la prostitució i a perseguir el tràfic de dones i nenes amb fins d'explotació sexual.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones s'ha elaborat un díptic on es posa de manifest la necessitat de lluitar contra la prostitució, un problema greu que atempta contra els drets humans de milions de dones i nenes.
Díptic

Passaport de lectura per als infants de Gavà

Les Biblioteques de Gavà posen a disposició dels lectors més joves el Passaport de lectura Gènius amb l'objectiu d'incentivar la lectura des d'una vessant més lúdica i amena entre els nens i nenes de 7 a 12 anys.

Cada pàgina del Gènius inclou una petita fitxa que els infants ompliran amb els llibres que hagin llegit fins completar tot el passaport. Per cada lectura rebran unes etiquetes adhesives.

 

Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte

Durant el primer semestre de l'any, gavanencs i gavanenques de 50 a 69 anys podran participar en aquest programa, promogut pel Departament de Salut de la Generalitat  que compta amb l'adhesió de l'Ajuntament de Gavà, àrees bàsiques de salut, farmàcies  i hospitals.

El Programa ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, un test immunològic per detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista. Els ciutadans que poden acollir-se al programa rebran en els propers mesos una carta on se'ls explicarà el funcionament de la prova.

Més informació

Pla de Xoc a l’Atur. Ajuts a l’autoocupació i a la contractació de persones de Gavà en situació d’atur

L'Ajuntament de Gavà, amb el suport tècnic i econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ofereix una línia d'ajudes econòmiques per a persones en situació d'atur que vulguin crear el seu propi lloc de treball o bé hagin iniciat el seu projecte a partir de l'1 de gener de 2016.

També s'atorguen subvencions a les empreses de Gavà i l'Àrea Metropolitana de Barcelona que contractin ciutadans i ciutadanes de Gavà en situació atur per un període mínim de 6 o 12 mesos.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de març (en els casos d'ajut a l'autoocupació o contractacions de 6 mesos) i fins a l'1 d'octubre (en els casos de contractacions de 12 mesos).

Més informació

 

Nova temporada d’activitats de la Jugateca Ambiental a la platja

Ha començat la nova temporada d'activitats a la Jugateca ambiental a la platja. Un espai familiar, lúdic i educatiu que obre els diumenges d'11,30 a 13,30 h.
Aquesta iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gavà té com a objectiu oferir un espai de joc i experimentació en família tot promovent el respecte a l'entorn i posant èmfasi en els valors ambientals del nostrel litoral.

Programa d'activitats

Cupons per descobrir el Baix Llobregat en família

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat reedita, amb novetats, el cupó per fer escapades en família. Aquest 2017 podreu gaudir de nous descomptes i promocions per a visitar els principals atractius turístics del Baix Llobregat a preus especials entre ells el Parc Arqueològic Mines de Gavà. 

Més informació a www.turismebaixllobregat.com/cupons

Segueix la pista als residus i les aigues residuals que fas a casa!

El programa metropolità "Compartim un futur" ofereix visites gratuïtes a les instal·lacions de tractament de residus i d'aigües residuals adreçades a adults, gent gran i públic familiar. Aquestes activitats es realitzen en dissabte i el seu horari és d'11h a 12.30h.

L'AMB posa un transport gratuït a disposició dels participants que sortirà des de l'estació de Sants de Barcelona a les 10h i està prevista la tornada a les 13.30h. Es pot anar directament en vehicle propi a la planta.

Visites maig

• Dia 20. Planta Integral de Valorització de Residus de Sant Adrià de Besòs (edat mínima 12 anys)

Visites juny

• Dia 3. Ecoparc Hostalets de Pierola (edat mínima 12 anys)

• Dia 10: Depuradora de Gavà-Viladecans (edat mínima 10 anys)

• Dia 17: Dipòsit clausurat de la Vall de Joan (edat mínima 10 anys)

Cal inscripció prèvia! (data màxima inscripció: dimecres anterior a la visita).

Formulari d'inscripcions

Reducció de carril al carrer Progués

S'ha restablert la circulació en tots dos sentits de la marxa a l'avinguda Bertran i Güell. Resta pendent que l'empresa constructora, finalitzi les obres de la rotonda i el pou en el C/Progrés. Per aquest motiu, es manté la senyalització en la mateixa rotonda, reducció de carril en el C/Progrés i l'itinerari alternatiu del C/ de la Màquina.

 

Agenda

XXXVIII Cloenda Jocs Escolars

Estadi Municipal La Bòbila
27-5-2017
De 09.00 a 13.00

11è Torneig Lorenzo Vescovi

Zona Esportiva Diagonal
28-5-2017
De 08.30 a 20.00

Tastet de caminada nòrdica

28-5-2017
De 10.00 a 12.00

9a Diada Colla Bastonera de Gavà

3-6-2017
A les 18.00

Protecció de dades

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
20-6-2017
De 16.00 a 19.00

Com analitzar i millora la imatge gràfica del meu negoci? (sessions el 19, 21 i 26 de setembre de 2017)

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
19-9-2017
De 09.30 a 13.30

Fes-t'ho tu: Fiscalitat per autònoms (IVA, IRPF)

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
7-11-2017
De 09.30 a 13.30

    Promoció d'habitatge públic de can Ribes

    143 habitatges amb protecció oficial promoguts per l'IMPSOL, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, al nou barri de Can Ribes.

    Aquí podeu consultar les llistes i tota la informació sobre els habitatges.