Cartes de Serveis

Consulta el nombre d'expedients i la seva tipologia i els indicadors bàsics de 2013. També les gràfiques d'objectius i els resultats per compromisos.

Consulta la valoració de la ciutadania sobre els serveis de l'OAC

 

 

 

Carta de serveis platges

 

El Síndic de Greuges a Gavà el 30 d'octubre

Dimarts 30 d'octubre, l'equip del Síndic de Greuges de Catalunya serà a Gavà.

Al Centre d'Història de la Ciutat, (carrer de Salvador Lluch, 22) de 9.30 a 13.30 hores, s'atendrà les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes sobre una actuació de l'administració pública i també contra les empreses que presten serveis d'interès general.

Prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124 o enviant un correu electrònic a sindic@sindic.cat

 

1a Festa de la Platja de Gavà

El diumenge 21 d'octubre a la Jugateca Ambiental se celebrarà la 1a Festa de la Platja. La festa se celebra enguany a tots els parcs i platges metropolitanes que tenen jugateca ambiental amb la realització de diferents activitats.
1a Festa de la Platja de Gavà tindrà  a l'Av. del Mar amb Passeig Marítim (La Vela)

La Jugateca Ambiental és una iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament de Gavà. Té com a objectiu oferir un espai de joc i experimentació en família tot promovent el respecte a l'entorn i posant èmfasi en els valors ambientals de la Platja de Gavà.

L'accés és lliure i gratuït. Cada diumenge al matí podreu gaudir de l'espai de joc lliure i també participar a les activitats programades per a tota la família.

 

Exposició "Menjar bé, tu hi guanyes" a MercaGavà

La sala polivalent de MercaGavà acull l'exposició interactiva de la Diputació de Barcelona "Menjar bé, tu hi guanyes". Aquesta mostra va adreçada a nens i nenes de 8 a 12 anys, amb l'objectiu de donar-los una sèrie de consells sobre com seguir una alimentació saludable. Es treballen conceptes com la piràmide alimentària, la classificació dels aliments i la millor manera de combinar-los, i la importància de realitzar activitat física.

Cartell

Canvi de parada de la Deixalleria Mòbil

La parada de la Deixalleria Mòbil de la plaça Catalunya es trasllada a la plaça de Pablo Neruda (carretera de Santa Creu de Calafell). on romandrà tots els dimarts de 10 a 10.55 hores.
El canvi està motivat per la instal·lació, el passat juliol, del Punt Verd de la plaça Catalunya, que obre de dilluns a dissabte de 9 a 14 h, i de dilluns a dijous de 17 a 20 h

Campanya de vacunació a les escoles

L'Ajuntament  i les Àrees Bàsiques de Salut  han iniciat el programa de vacunació a les escoles del municipi.

Aquest curs, la campanya de vacunació se centra en l'alumnat de 6è de primària i de 2n d'ESO.

A l'alumnat de 6è de Primària se l'administrarà de 4 tipus de vacunes: antihepatitis A; varicel·la (als nois i noies que no hagin passat la malaltia ni hagin rebut la vacuna); antimennincogòccica conjugada, i  virus del papil·loma humà (només a les noies). Per la seva banda, als alumnes de 2n d'ESO se'ls administrarà una dosi de la vacuna Td (tètanus i diftèria).

Més informació

Reforç línia 902 Gavà-Begues

Coincidint amb l'inici del curs escolar s'ha reforçat  la línia de bus 902 que enllaça Gavà i Begues.

Els dies feiners s'incrementa el nombre d'expedicions, que passa de 17 a 26 d'anada i tornada. A més, els autobusos passen cada 25 minuts als matins. Durant la resta del dia la freqüència de pas és d'uns 40 minuts aproximadament.

Els dies lectius es passa d'1 a 2 expedicions d'anada i tornada per tal de donar resposta a les necessitats de mobilitat dels estudiants.

Horaris

Obres ampliació Hospital de Viladecans

Al cor de ViladecansEls primers treballs que es porten a terme son el trasllat d'aquelles dependències del centre que ocupen espais que hauran de ser enderrocats per poder construir el nou edifici. Aquesta primera fase del projecte està previst que estitui enllestida a finals d'any i suposarà la reubicació temporal de les dependències afectades a d'altres àrees de l'hopital o mòduls.

Amb motiu de les obres la circulació de vehicles per l'entrada principal de l'Hospital (avinguda de Gavà) queda restringida al transport sanitari, usuaris amb mobilitat reduïda i altres vehicles autoritzats. Aquestes mesures es mantindran durant l'execució de les obres.

Més informació

L'Hospital de Viladecans vol incidir especialment en la informació i la comunicació amb la ciutadania sobre l'evolució del projecte. Per això, disposa d'un espai a la seva web amb informació actualitzada de l'evolució de les obres. Som serem: hospital de Viladecans.

 

 

Subvenció compra bicicletes elèctriques

Subvencions per compra de bicicletes elèctriques

L'AMB posa en marxa subvencions per a la compra de bicicletes elèctriques per a particulars i empreses, amb 250 euros de subvenció per a un total de 500 bicicletes.

Les bicicletes adquirides hauran de ser noves, amb un preu màxim abans d'aplicar la subvenció de 1.350€ (IVA inclòs) i comprades en els establiments metropolitans adherits

Campanya de control de plagues urbanes

L'Ajuntament intensifica a l'estiu la lluita contra les plagues urbanes a l'espai públic.

El control de paneroles es fa mitjançant desinsectacions intensives a la xarxa de clavegueram, que s'allargaran fins al setembre. En el cas de detectar paneroles en propietats privades s'aconsella demanar assessorament a una empresa especialitzada, així com revisar el tram de connexió amb la xarxa de clavegueram privada, el qual pot ser un lloc de refugi de les paneroles. D'aquesta manera s'incrementarà l'eficàcia dels tractaments.

El control de mosquits es fa mitjançant aplicacions intensives d'un producte larvicida en embornals, que s'allargaran fins al mes d'octubre. A nivell privat, en el cas del mosquit tigre, les mesures preventives constitueixen el millor mètode de control.

Es prorroga el servei d'assessorament sobre clàusules sòl

L'Ajuntament de Gavà renova el servei d'assessorament sobre clàusules sòl.

L'atenció es realitza, mitjançant cita prèvia,  els dijous a la tarda 15.30 a 18.30.

Els interessats no cal que vinguin a l'Ajuntament, poden demanar la cita, escollint dia i hora que més convingui, a l'enllaç:
http://eseu.gavaciutat.cat/cita-previa

Ajuts per a l'adequació d'habitatges individuals o unifamiliars

 

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha obert una convocatòria de subvencions per a actuacions d'adequació i obtenció de l'habitabilitat en habitatges individuals o unifamilars dels municipis de l'àrea metropolitana amb una dotació total de 2,3 milions d'euros.
Se subvencionarà fins al 50% de la intervenció amb un màxim de 3.000 euros, o fins a 6.000 si l'habitatge es posa o ja resta en disposició de la Borsa Local de Lloguer.

Les sol·licituds s'hauran de presentar a l'Oficina Local d'Habitatge de Gavà o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament. El termini per  sol·licitar l'Informe d'Idoneïtat s'allargarà fins al 31 d'octubre de 2018, i per a les ajuts fins al 30 de desembre de 2018. Es podrà tancar l'adminissió de sol·licituds en data anterior si s'exhaureix la dotació pressupostària.

Què fer per aconseguir els ajuts

Impresos:

Declaració responsable

Sol·licitud d'ajuts

Autorització de la persona propietària (en cas de llogaters)

També pots consultar les preguntes freqüents o el web del Consorci Metropolità de l'Habitatge

Gavà, ciutat adherida a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta

Gavà pertany a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, impulsada pel Moviment Democràtic de Dones i a la qual s'han adherit 71 municipis d'arreu de l'Estat Espanyol, compromesos a treballar per l'eradicació de la demanda de la prostitució i a perseguir el tràfic de dones i nenes amb fins d'explotació sexual.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones s'ha elaborat un díptic on es posa de manifest la necessitat de lluitar contra la prostitució, un problema greu que atempta contra els drets humans de milions de dones i nenes.
Díptic

Avisos meteorològics

Es manté activat en fase d'alerta els plans d'emergència per acumulació i intensitat de pluja (INUNCAT) i per onatge (PROCICAT). El pla d'emergències per vent (VENTCAT) passa a fase de prealerta.

Quant al risc per pluges, al Baix Llobregat serà moderat entre les 18 i les 24 hores de divendres.

El risc per onatge serà entre baix  i moderat fins a les 24 hores de divendres.

El risc de vent també serà entre baix fins a les 18 hores de divendres.

Comunicat alerta INUNCAT per intensitat i acumulació de pluja

Comunicat  alerta PROCICAT per onatge

Comunicat prealoerta VENTCAT

 

Pas alternatiu a la BV-2041 per obres

Amb motiu de les obres que s'estan executant a la carretera BV-2041, entre Gavà i Begues, el pas alternatiu es perllongarà endavant en horari de 9.00 a 18.00 i de 22.00 a 06.00 de dilluns a dijous. Els divendres serà de 9.00 a 14.00 i els diumenges de 22.00 h a 6.00h.
D'altra banda, s'han iniciat les obres de pavimentació d'aquest vial i posterior senyalització horitzontal. Unes tasques que es faran en horari nocturn de 22.00 hores a 06.00 del mati de dilluns a dijous.

El projecte de millora d'aquest vial està orientat a incrementar la seguretat i la comoditat per a les nombroses persones que fan servir aquesta carretera. En concret es reforça el fer, es condicionen els accessos i es construeixen cunetes que s'adaptaran a la nova rasant per tal de millorar la seguretat viària.