L’Hospital de Viladecans facilita els tràmits administratius a la ciutadania

Les persones usuàries de l'Hospital de Viladecans tenen a la seva disposició un servei per poder fer els tràmits administratius més habituals amb el centre sense haver-se de moure de casa. Es tracta de Fem-ho fàcil, una aplicació integrada al web de l'Hospital, des d'on la ciutadania pot fer reclamacions i suggeriments, demanar documentació clínica, demanar informes, consultar les visites pendents i sol·licitar-ne canvis, actualitzar les dades personals i consultar la llista d'espera quirúrgica, entre d'altres. La plataforma es va posar en marxa en versió de proves a principis de 2019. Des de llavors i fins al 30 de setembre de 2019 s'han registrat 755 tràmits en línia.

La majoria dels missatges registrats (el 45,4 %) fan referència a visites pendents. La resta són sol·licituds d'informes de consultes externes (15,1 %), informació sobre la llista d'espera quirúrgica (10,5 %), petició de documentació clínica (10,2 %), sol·licitud de còpies d'imatges (4,6 %) i reclamacions, agraïments i suggeriments (4,1 %). La resta de tràmits s'inclouen dins l'apartat d'altres (10,1 %).

Els tràmits que s'han fet a través de la plataforma corresponen tant a procediments que s'inclouen a la carta de serveis de la Unitat de Gestió de Pacients com de la Unitat d'Atenció a la Ciutadania de l'Hospital de Viladecans.

Les peticions que s'han tramitat a través de Fem-ho fàcil representen més d'un 10 % del total de l'activitat que fa la Unitat d'Atenció a la Ciutadania, que ha impulsat el projecte. El responsable d'aquesta Unitat, José Luis Moreno, està satisfet amb l'acollida que ha tingut el servei durant el període de proves i anuncia una campanya de difusió, tant als usuaris del centre com als mateixos professionals, perquè coneguin la plataforma i se n'incrementi l'ús.

Campanya de vacunació contra la grip

En marxa la campanya la campanya de vacunació de la grip. Es durà a terme fins a finals de novembre a les àrees bàsiques de salut (ABS) de lalciutat.

La vacuna es dirigeix sobretot als grups de risc conformats per persones majors de 60 anys, persones amb malalties cròniques, dones embarassades i el col.lectiu de professionals sanitaris.

Més informació

 

 

Prova pilot per a l'accés d'escúters al transport públic

Gavà és  un dels 13 municipis del Baix Llobregat que acull la prova pilot perquè els escúters per a persones amb mobilitat reduïda utilitzin la xarxa de transport metropolità.

La prova pilot té per objectiu afavorir l'accessibilitat i l'autonomia de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda en els seus desplaçaments, tot preservant la seguretat del conjunt dels usuaris dels vehicles de transport col•lectiu.

L'acreditació per accedir al transport públic és un carnet individual i una placa numerada de color lila, que s'ha de col·locar de forma visible a l'escúter que cal tramitar al Servei d'Atenció al Públic de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Inici temporada de caça 2019-20

Inici temporada de caça 2019-2020 a la província de Barcelona

Ha començat la temporada de caça menor a la província de Barcelona que s'allargarà fins al 2 de febrer.

Recordem que la caça (porc senglar) major que es va obrir al setembrre s'allargarà fins al 29 de març.

Recomanacions

Campanya de prevenció i control del mosquit tigre

En marxa la campanya de prevenció i control del mosquit tigre, que consisteix en posar en marxa diferents mesures per prevenir la cria del mosquit tigre.

Entre els mesos d'abril i maig s'han fet tractaments en més de 1.100 embornals del nucli urbà, que s'aniran repetint fins al mes d'octubre per garantir-ne l'eficàcia.

Per al control del mosquit tigre, una part molt important de la feina l'ha de fer la ciutadania, evitant els recipients amb aigua acumulada a les seves llars.

Més informació

Nou servei de cita prèvia a les oficines de l'ORTG

L'Organisme de Gestió Tributària ha posat en marxa el servei de cita prèvia a tota la seva xarxa d'oficines.

A partir d'ara, és indispensable demanar la cita per a la majoria de tràmits i consultes que habitualment requereixen els contribuents dels municipis que han delegat la gestió i/o recaptació dels seus ingresos a la Diputació de Barcelona.

Sol·licitud de cita prèvia a ortg.cat/cites

Gavà, ciutat adherida a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta

Gavà pertany a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, impulsada pel Moviment Democràtic de Dones i a la qual s'han adherit 71 municipis d'arreu de l'Estat Espanyol, compromesos a treballar per l'eradicació de la demanda de la prostitució i a perseguir el tràfic de dones i nenes amb fins d'explotació sexual.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones s'ha elaborat un díptic on es posa de manifest la necessitat de lluitar contra la prostitució, un problema greu que atempta contra els drets humans de milions de dones i nenes.
Díptic

Avís de tall de carrer

Diumenge 8 de desembre, a partir de les 20 hores, quedarà tallat el carrer de Les Colomeres per tasques de pintura a la senyalització horitzontal. La restricció s'allargarà fins a les 4.30 h de dilluns i comportarà alteracions en el recorregut de les línies de bus E81, L80, L81, L82, L85 i N14

Consulteu l'itinerari alternatiu

Fase alerta plans INUNCAT i VENCAT

En base a les previsions meteorològiques i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar,

S'ha activat en fase d'alerta el Pla especial d'emergències per inundacions (INUNCAT)
 
Risc d'estat de la mar al Baix Llobregat
Dijous 5 de desembre de 0 a 6, alt; de 6 a 12, moderat; de 12 a 18, baix i de 18 a 24, sense risc
 

Comunicat

 

També s'ha activat en fase d'alerta el Pla especial d'emergències per risc de vent (VENTCAT).

Risc de vent al Baix Llobregat
 
Dijous 5 de desembre de  0 a 12, baix i de 12 a 24, sense risc
 

Comunicat

 

Agenda

Exposició de petit format 1939. L'abans i el després. Els quatre gavanencs morts en retirada

Museu de Gavà
Del 17-9-2019 a 31-12-2019
A les 19.00

Visita guiada al castell d'Eramprunyà

8-12-2019
A les 10.00

Com escollir joguines sota un criteri igualitari i de creixement global

Biblioteca Josep Soler Vidal
9-12-2019
De 18.00 a 19.30