Cartes de Serveis

Consulta el nombre d'expedients i la seva tipologia i els indicadors bàsics de 2013. També les gràfiques d'objectius i els resultats per compromisos.

Consulta la valoració de la ciutadania sobre els serveis de l'OAC

 

 

 

Carta de serveis platges

 

Celebració Mitja Marató

 

El proper diumenge, 25 de març, se celebra la MItja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà. La prova compta amb tres distàncies diferents mitja marató, 5 km i 10 km.

Ajuntament informa

Amb motiu de la prova es produiran direfents restriccions de trànsit  a diversos indrets del municipi que afectaran tant a vehicles com persones. A més, hi haurà canvis en els trajectes dels autobusos i modificació provisional de la parada de taxis.

Afectacions:

Centre urbà

Zona agrícola

Zona industrial

La Pineda

Gavà Mar

Autobusos-vianants

Parada taxis

Treballs previs per a la conversió de la C-245 en un eix cívic

Amb motiu de la preparació del projecte de vial cívic a la C-245, la Generalitat durà a terme diferents treballs preliminars, que inclouen assajos al llarg de tota la via al seu pas per Gavà.

Les tasques, que es preveu comencin demà dijous, inclouen les proves següents:

- Cales amb màquina retroexcavadora, al tram no urbà de la carretera i en terrenys propers a la via, que no comportaran afectacions en el trànsit.

- Presa de testimonis de paviment: en tot el vial,  sempre dins de la calçada i intentant minimitzar la repercussió en el trànsit. Es faran entre les 10 i les 16 hores.

- Proves d'impacte: en horari nocturn, en tots dos sentits de la marxa cosa que afectarà la circulació rodada. La prova no generarà un soroll diferent al del propi pas de vehicles. A concretar la data d'execució

Exposició "Gavà dins de la Metròpolis Verda"

A la sala d'exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal fins al 28 de febrer

 

Una mirada als espais oberts metropolitans que configuren una de les metròpolis més verdes d'Europa, amb un 52% d'espais naturals dins del seu territori.  Una riquesa i diversitat paisatgística que Gavà comparteix amb espais com el Parc del Garraf, el Parc Agrari, el litoral o els parcs urbans.

L'exposició ens convida a explorar els reptes que es plantegen a l'hora de fer una metròpolis que integri els espais verds i la societat i, sota el títol Gavà Naturalment, també ens mostra les accions que s'han impulsat a la ciutat per assolir aquests objectius.

Nova temporada d’activitats de la Jugateca Ambiental a la Platja

Ha començat la nova temporada d'activitats a la Jugateca ambiental a la Platja de Gavà. Un espai familiar, lúdic i educatiu que obre els diumenges d'11,30 a 13,30 h. Aquesta iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gavà té com a objectiu oferir un espai de joc i experimentació en família tot promovent el respecte a l'entorn i posant èmfasi en els valors ambientals de la Platja de Gavà.

L'accés a la jugateca ambiental és lliure i gratuït, cada diumenge podreu gaudir de l'espai de joc lliure i també participar a les activitats programades per a tota la família.

Consulteu la programació

Tallers d'escriptura dramàtica

Obert el termini d'inscripcions per als tallers d'escriptura dramàtica organitzats per la Biblioteca Josep Soler Vidal.  L'activitat s'emmarca dins del projecte Paraules en escena, que inclou la segona edició del Concurs d'escriptura dramàtica Ciutat de Gavà i finaitza amb la posada en escena, per part de les companyies de teatre amateur de la ciutat, de les obres guanyadores.

Més informació sobre els tallers i inscripcions

Bases del concurs
 

Plantació escocells

 

Han començat els treballs de plantació dels 125 escocells buits del Passeig Marítim, entre la riera dels Canyars i el carrer Alcanar (en vermell en el mapa).

Les obres consisteixen en muntar una xarxa de reg i plantar un arbust de la zona dunar anomenat Juniperus oxicedrus Macrocarpa (ginebró) als escocells.

 D'altra banda, s'enjardinarà la illeta vial del camí de La Pava amb el carrer Labors Agrícoles on es van tallar 4 pins que es van morir de la plaga del Tomicus.

Campanya de poda

L'empresa municipal PRESEC està procedint a realitzar una campanya de poda a Gavà Mar que es portarà a terme e

fins a l'abril. abril. Es treballaen el tram de l'avinguda Europa entre la riera de Canyars i el c/Castelldefels.

Com a novetat, els arbres dels carrers de Josep Moragues, al nucli urbà, i dels carrers Amposta, Garraf, Roses i Palamós es poden de manera naturalitzada, d'acord amb el model de verd urbà de la ciutat, deixant així de tenir forma arrodonida. Així mateix, a la zona verda de l'autovia (Les Dunes-La Pava) s'ha procedit a una tala d'aclarida de pins i s'han plantat quatre de nous i 60 arbusts.

Més informació actuació Gavà Mar

 

Es prorroga el servei d'assessorament sobre clàusules sòl

L'Ajuntament de Gavà renova el servei d'assessorament sobre clàusules sòl.

L'atenció es realitza, mitjançant cita prèvia,  els dijous a la tarda 15.30 a 18.30.

Els interessats no cal que vinguin a l'Ajuntament, poden demanar la cita, escollint dia i hora que més convingui, a l'enllaç:
http://eseu.gavaciutat.cat/cita-previa

Guia didàctica del programa metropolità "Compartim un futur"

La guia és una eina de difusió de recursos didàctics per al professorat, professionals de l'educació en el lleure, famílies, gent gran i persones o entitats interessades en l'educació ambiental. Facilita l'accés a les visites guiades, les activitats a l'aula i a l'entorn, les activitats prèvies i posteriors i les publicacions del programa d'educació per a la sostenibilitat de l'AMB entorn als seus sis eixos temàtics: cicle de l'aigua, recursos i residus, energia i canvi climàtic, salut ambiental, mobilitat sostenible i territori, ecologia i biodiversitat.

Aquesta guia ofereix tots els recursos que poden complementar l'objectiu acadèmic d'un curs escolar, compondre el material de consulta d'una activitat de lleure o servir per planificar una sortida de cap de setmana per conèixer la biodiversitat d'un parc, o saber més coses sobre com funciona una depuradora d'aigües.

Consulta-la

Ajuts per a l'adequació d'habitatges individuals o unifamiliars

 

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha obert una convocatòria de subvencions per a actuacions d'adequació i obtenció de l'habitabilitat en habitatges individuals o unifamilars dels municipis de l'àrea metropolitana amb una dotació total de 2,3 milions d'euros.
Se subvencionarà fins al 50% de la intervenció amb un màxim de 3.000 euros, o fins a 6.000 si l'habitatge es posa o ja resta en disposició de la Borsa Local de Lloguer.

Les sol·licituds s'hauran de presentar a l'Oficina Local d'Habitatge de Gavà o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament. El termini per  sol·licitar l'Informe d'Idoneïtat s'allargarà fins al 31 d'octubre de 2018, i per a les ajuts fins al 30 de desembre de 2018. Es podrà tancar l'adminissió de sol·licituds en data anterior si s'exhaureix la dotació pressupostària.

Què fer per aconseguir els ajuts

Impresos:

Declaració responsable

Sol·licitud d'ajuts

Autorització de la persona propietària (en cas de llogaters)

També pots consultar les preguntes freqüents o el web del Consorci Metropolità de l'Habitatge

CAMPANYA D’IDENTIFICACIÓ I CENS D’ANIMALS DE COMPANYIA

L'Ajuntament està duent a terme una campanya de verificació de la identificació i Cens municipal d'animals de companyia. Els agents de la Policia Municipal comproven, amb un lector de microxip, si l'animal de companyia que els seus propietaris o posseïdors condueixen per la via pública està identificat i censat.
En tots els casos s'informa de l'obligació de fer-ho, i si no es comprova al moment se'ls lliura una butlleta avisant que disposen de 30 dies per registrar l'animal al Cens Municipal d'Animals de Companyia.

Més informació

Gavà, ciutat adherida a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta

Gavà pertany a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, impulsada pel Moviment Democràtic de Dones i a la qual s'han adherit 71 municipis d'arreu de l'Estat Espanyol, compromesos a treballar per l'eradicació de la demanda de la prostitució i a perseguir el tràfic de dones i nenes amb fins d'explotació sexual.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones s'ha elaborat un díptic on es posa de manifest la necessitat de lluitar contra la prostitució, un problema greu que atempta contra els drets humans de milions de dones i nenes.
Díptic

Desviament de la línea d'autobús L94

La línia L94 ha modificat el recorregut que discorria per l'autovia C-31. La mesura, que té caràcter provisional, comporta el desviament de la línia per l'avinguda d'Europa, emprant les parades de la línia L95.

Més informació

Mapa ampliat

Avís de batudes

Aquest dissabte hi haurà un batuda de senglars al Parc Garraf. Serà entre les 7.00 i les 15.00 hores a la zona de Can Vinyes i Can Pardal, al terme municipal de Gavà.
 
 

 

Agenda

El vestit POP de l’emperador, de La Roda Produccions

Espai Maragall. Centro cívico para las artes escénicas
24-2-2018
De 18.00 a 19.30

Acústic Broadway

Espai Maragall. Centro cívico para las artes escénicas
25-2-2018
De 18.00 a 19.30

Cösmix de Teatre mòbil

Espai Maragall. Centro cívico para las artes escénicas
4-3-2018
De 12.00 a 13.00

Vols crear el teu propi necogi?

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
6-3-2018
De 16.30 a 18.30

El secret de la Lloll. Conte d’una nit d’estiu

Espai Maragall. Centro cívico para las artes escénicas
9-3-2018
De 21.00 a 22.30

Amor de Don Perlimplín con Belisa en su jardín

Espai Maragall. Centro cívico para las artes escénicas
10-3-2018
De 20.00 a 21.30

Universari, de Marcel Gros

Espai Maragall. Centro cívico para las artes escénicas
18-3-2018
De 12.00 a 13.00

Vols crear el teu propi negoci?

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
22-3-2018
De 11.30 a 13.30

Celestina, la Tragicomedia. Atalaya

Espai Maragall. Centro cívico para las artes escénicas
23-3-2018
De 21.00 a 22.30