Gavà, una ciutat moderna que afronta nous reptes

Les transformacions econòmiques i socials iniciades els primers anys del segle XX comencen a dibuixar el nucli urbà tal com el coneixem actualment.

Apareixen les primeres indústries (La Electra del Llobregat , Companyia Roca Radiadors, Serra i Balet, Societat General d'Hules...) i els primers equipaments privats i públics d'importància, com el parc de l'American Lake o el col·legi Salvador Lluch. S'experimenta el primer i més notable creixement demogràfic, que es traduirà en la construcció de nous barris i en l'aparició de serveis moderns, com ara els transports i l'enllumenat públic, les primeres escoles, el cinema, el telèfon o els mercats municipals.

Amb el restabliment de la democràcia s'activa la recuperació del territori per a ús ciutadà, es construeixen els grans equipaments públics, les infraestructures bàsiques, es modernitza la xarxa de comunicacions, s'inauguren nous espais per al lleure, creix l'associacionisme, el nombre d'activitats i propostes ciutadanes i es recuperen les tradicions autòctones. Actualment l'activitat principal dels seus habitants, més de 45.000, és la indústria, el comerç i el sector serveis.

Gavà ofereix a la seva ciutadania i als visitants espais privilegiats per gaudir la ciutat, anant a la platja, a la muntanya o gaduint de les festes i activitats als diferens espais culturals i d'oci de la ciutat. A més, compta amb una important xarxa de comerç local i de restuauració que contempla una oferta variada de productes de qualitat, molts d'ells procedents directament dels camps agrícoles gavanencs.

Gavà manté el repte d'ésser una ciutat  encara més moderna, competitiva i vital.
 
 
 

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals