La Fira d'Espàrrecs combina tradició i modernitat. El certamen manté els seus orígens agrícoles, que es remunten a 1932.


La primera edició de la que avui coneixem com la Fira d'Espàrrecs es va celebrar el 22 de maig de 1932 i va néixer com un Concurs Exposició d'Espàrrecs on els pagesos volien mostrar un producte autòcton que només es cultiva als camps situats a les Sorres de Gavà.

 

La Fira s'adaptat als nous temps i als canvis de la societat. Així, la transformació econòmica que ha experimentat Gavà es reflecteix al recinte firal,  format per la plaça de Jaume Balmes, el carrer de Sant Pere, el carrer de Martí l'Humà i el pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola.

 

Així, a més de conservar la seva vessant agrícola, element identificatiu d'aquesta mostra (amb les paneres artístiques, amb productes del camp i els lots d'espàrrecs) la Fira ha anat incorporant altres sectors com el comercial i la restauració. Així, a GastroGavà, l'espai gastronòmic de la Fira, els restauradors locals ofereixen la seva oferta culinària que inclou l'espàrrec com a ingredient.

 

La Fira d'Espàrrecs està organitzada per l'Ajuntament de Gavà, amb la col·laboració, en la seva vessant agrícola, de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, i de l'Agrupació de Restauradors de Gavà i l'Associació de Gatronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), en la vessant gastronòmica.

 

La Fira d'Espàrrecs arriba enguany a la 64a edició. Podeu consultar tota la informació aquí

Programa d'activitats de la Fira

GastroGavà

 

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals