Taller d'escriptura

Amb motiu de la 10a edició del Premi Literari Delta de narrativa escrita per DONES, Gavà organitza un taller d'escriptura a càrrec de Maria Rosa Nogué i Almirall, escriptora, filòloga i professora de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.

L'objectiu del taller és aprofundir en la creació de personatges i aprendre a introduir en la literatura personatges amb mirada de gènere.

Tot i que el taller s'emmarca en la convocatòria del Premi Delta de narrativa no és obligatori presentar cap obra al concurs per poder assistir a les sessions.

La participació en el taller és limitada. Podeu formalitzar la vostra inscripció fins al 4 d'octubre, presencialment a la biblioteca Josep Soler Vidal, per telèfon (93 263 92 30) o per correu electrònic (b.gava.jsv@diba.cat), amb l'assumpte "Inscripció al taller de narrativa".

Informació general:Dirigit a dones majors de 18 anys.

Nivell avançat.

Dates: dilluns 7, 14, 21 i 28 d'octubre i 4 i 11 de novembre.

Horari: de 18 a 20 h.

Lloc: Biblioteca Josep Soler Vidal

Gratuït amb inscripció prèvia.

Noves activitats a la Jugateca Ambiental

Nova temporada de tardor d'activitats l'espai de joc lliure situat entre l'Avinguda del Mar i el Passeig Marítim

Aquesta iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gavà té com a objectiu oferir un espai de joc i experimentació en família tot promovent el respecte a l'entorn i posant èmfasi en els valors ambientals de la Platja de Gavà.

L'accés a la Jugateca ambiental és lliure i gratuït, cada diumenge podreu gaudir de l'espai de joc lliure i també participar a les activitats programades per a tota la família.

Les propostes es desenvoluparan a l'Av. del Mar- Passeig Marítim.

PROGRAMA DE CONTROL DE PLAGUES A LA VIA PÚBLICA

Amb l'arribada de la calor, l'Ajuntament intensifica la lluita contra les plagues a l'espai públic, tant de rosegadors com de paneroles o altres insectes. Aquests dies s'estan fent tractaments intensius a la xarxa de clavegueram, que es repetiran durant les primeres quinzenes de mes fins al setembre.

El programa de control de plagues també inclou actuacions puntuals, atenent els avisos procedents de la ciutadania o de la brigada municipal sobre incidències a la via pública, i oferint assessorament quan la problemática té lloc en finques particulars.

Més informació

Enderroc antic edifici Administració Hospital

                                                                                                                   

Han començat els treballs d'enderroc de l'antic edifici de l'Administració de l'Hospital de Viladecans. Aquesta actuació es preveu que finalitzi el mes d'agost i comportarà afectacions a la zona on es fan els enderrocs.

Per minimitzar l'afectació en l'activitat habitual del centre, els treballs es concentraran en horari de tarda, entre les 14.00 i les 20.00 hores, quan l'activitat de l'Hospital és més baixa. Es preveu que l'impacte dels enderrocs sigui més gran les dues primeres setmanes, durant les quals es podrà produir un augment del soroll i les vibracions a l'àrea propera als treballs.

Durant el temps que duri l'enderroc, durant les tardes romandran tancades les habitacions més properes a les obres i es modificarà l'horari de funcionament del  TAC i la resonància magnètica. A més, l'activitat de l'Hospital de Dia es traslladarà a una nova ubicació. També es veurà afectada l'activitat quirúrgica de tarda, cosa que podrà comportar que algunes intervencions urgents hagin de ser derivades a l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Aquesta actuació permetrà iniciar la construcció de l'edifici del nou Hospital de Viladecans, que se situarà a l'avinguda del Mil.lenari i a l'avinguda Josep Tarradellas.

Comunicat de premsa de l'Hospital

Campanya de prevenció i control del mosquit tigre

En marxa la campanya de prevenció i control del mosquit tigre, que consisteix en posar en marxa diferents mesures per prevenir la cria del mosquit tigre.

Entre els mesos d'abril i maig s'han fet tractaments en més de 1.100 embornals del nucli urbà, que s'aniran repetint fins al mes d'octubre per garantir-ne l'eficàcia.

Per al control del mosquit tigre, una part molt important de la feina l'ha de fer la ciutadania, evitant els recipients amb aigua acumulada a les seves llars.

Més informació

Nou servei de cita prèvia a les oficines de l'ORTG

L'Organisme de Gestió Tributària ha posat en marxa el servei de cita prèvia a tota la seva xarxa d'oficines.

A partir d'ara, és indispensable demanar la cita per a la majoria de tràmits i consultes que habitualment requereixen els contribuents dels municipis que han delegat la gestió i/o recaptació dels seus ingresos a la Diputació de Barcelona.

Sol·licitud de cita prèvia a ortg.cat/cites

Gavà, ciutat adherida a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta

Gavà pertany a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, impulsada pel Moviment Democràtic de Dones i a la qual s'han adherit 71 municipis d'arreu de l'Estat Espanyol, compromesos a treballar per l'eradicació de la demanda de la prostitució i a perseguir el tràfic de dones i nenes amb fins d'explotació sexual.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones s'ha elaborat un díptic on es posa de manifest la necessitat de lluitar contra la prostitució, un problema greu que atempta contra els drets humans de milions de dones i nenes.
Díptic

Avís de talls de carrers

El proper dilluns, 23 de setembre des de les 7:00 hores i fins el dimecres 25, quedarà tallat el camí de can Tries entre el c/Riu Anoia amb c/Riu Francolí per treballs de base de contenidors.

 

Amb motiu de la Festa de la Mercè 2019 quedaran tallats els següents carrers:

-Rius i Taulet des de Nta. Sra. de la Mercè fins a la plaça Major de divendres 20 fins dilluns 23 de setembre.

-Nta. Sra. de la Mercè des del c/ Major fins al c/ de  Vila i Vilà de dissabte 21 a les 17:00 hores fins el diumenge 22 a les 8:00 hores.

 

Per obres en  infraestructura,  es manté tallat el carrer de Sant Joan, entre carrer Sant LLuis i carrer de Santa Teresa, fins a l'1 d'octubre.

Agenda

Exposició Mira'm. La realitat desconeguda dels joves extutelats

Biblioteca Josep Soler Vidal
Del 9-9-2019 a 3-10-2019

Exposició de petit format 1939. L'abans i el després. Els quatre gavanencs morts en retirada

Museu de Gavà
Del 17-9-2019 a 31-12-2019
A les 19.00

Jornada de cultura popular i tradicional

28-9-2019
A les 17.30

Aplec de Sant Miquel

29-9-2019
A les 08.00

Gospel for kids

Espai Maragall. Centro cívico para las artes escénicas
29-9-2019
A les 18.00

Vols crear el teu propi negoci?

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
2-10-2019
De 11.30 a 13.30

Vols crear el teu propi negoci?

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
15-10-2019
De 16.00 a 18.00