La platja de Gavà obté distintius de qualitat

 

BANDERA BLAVA

La platja de Gavà té  el distintiu que atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d'Educació Ambiental), amb la col.laboració de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l'Estat espanyol. Aquest guardó valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal.lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l'educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l'aigua excel.lent i als ports, una excel.lent gestió ambiental. 
 L'obtenció d'aquest distintiu és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany i de les millores en els sistemes de sanejament en els municipis costaners. 


SICTED

Sense L'Ajuntament de Gavà ha rebut el distintiu turístic Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació, SICTED, per la seva gestió de qualitat a la platja. El SICTED és un model de qualitat que pretén millorar la qualitat turística en empreses i serveis i, en definitiva, millorar la qualitat de la destinació. La certificació abasta un conjunt d'eines per facilitar la gestió integral i la millora contínua de les destinacions. Es valora l'acompliment d'un manual de bones pràctiques que incideix en aspectes com la coordinació de l' equip de treball, la satisfacció del client, la neteja, el manteniment, la seguretat, etcètera.


El SICTED està impulsat per la "Federación Española de Municipios y Provincias", la Secretaría General de Turismo, la Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona. La finalitat d'aquesta certificació és que en una mateixa destinació turística s'assoleixi un nivell de qualitat homogeni. Per això, aquest projecte compta amb la col·laboració de tots els agents, tant públics (neteja, seguretat, transport, informació) com privats, que proveeixen de serveis als turistes i visitants. 


 

Q de Qualitat
 

Sense Aquesta certificació acredita la qualitat del servei a les instal·lacions que es troben a la platja, d'acord amb als requisits establerts a la norma UNE 187001:2011.
 

Es tracta d'una certificació del "Instituto para la Calidad Turística Española" i que ve recolzada per una campanya publicitària i de recolzament tècnic per les destinacions que s'hi adhereixin. En aquest cas, des del l'Ajuntament de Gavà es porta a terme tota la gestió necessària per aconseguir i mantenir aquesta certificació.
 
La "Q"  assegura la qualitat, seguretat, rigurositat i professionalitat dels serveis prestats

La ciutat té implantat aquest sistema de gestió de la qualitat en la seva platja, aquest fet comporta una sèrie d'avantatges com el control de la qualitat de les instal·lacions dels equipaments d'ús públic, els serveis de neteja, recollida selectiva de residus, de seguretat, salvament i primers auxilis i d'informació, accés a la zona de bany, serveis higiènics, serveis dels establiments i d'oci, i el registre i control més actiu de les reclamacions sobre els serveis prestats i les activitats que es desenvolupen i l'obtenció d'un reconeixement a nivell nacional i internacional.

 

La platja de Gavà va aconseguir aquesta certificació l'agost de 2010 i posicionarà a Gavà com una de les destinacions turístiques de sol i platja que compta amb aquest element distintiu de qualitat.

 

Tota la informació en relació als indicadors de gestió i objectius es poden consultar a:
Centre de Serveis de Gavà
C/Tellinaires, 55  tel 93 263 96 70
turisme@gava.cat


L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals