Pàgines amb l'etiqueta articles-alcalde .

El govern de l'Estat margina el Baix Llobregat

Publicat al Far a l'octubre 2013

 

Els pressupostos generals de l'Estat de 2014 tornen a posar pals a les rodes a la recuperació del Baix Llobregat com a motor econòmic de Catalunya. La proposta presentada pel Govern central no tan sols ratifica si no que augmenta la discriminació que ha patit la nostra comarca en els darrers anys quant a volum inversor.

El Baix Llobregat resulta molt castigada per la reducció de les inversions. El 2014, l'Estat hi invertirà 17,7 milions d'euros davant els 33,4 de l'any passat. Això significa que  deixarem de percebre el 47% per a inversions. A més, dels 17,7 milions pel pròxim exercici, 12 es destinaran a pagar l'accés viari al Port des de la ronda Litoral.  La inversió de l'Estat a la comarca era de 166 euros per habitant el 2010, i des de que governa el PP ha anat baixant fins als 22 euros per habitant que hi haurà el 2014.

Això vol dir que tornen a quedar al calaix partides en infraestructures bàsiques i del tot necessàries per a la millora de la mobilitat de persones i mercaderies i, per extensió, per a la competitivitat de la comarca: la finalització de la variant de Vallirana, la línia de Rodalies a l'Aeroport, la connexió entre la C32 i la B32, o la connexió ferroviària entre Castelldefels i Cornellà, entre d'altres.

Ras i curt, aquests pressupostos ofeguen el Baix Llobregat, una comarca que concentra una part essencial de l'activitat industrial del país i que representa el 10% del PIB català. Suposen una deslleialtat insuportable amb el territori, desatenent les reclamacions locals i comarcals.

Som una comarca que vol ser més competitiva econòmicament i més igualitària socialment, i seguirem treballant per aconseguir-ho. I som una comarca amb identitat pròpia, i cap govern podrà dir el contrari.  El Baix Llobregat és un territori complex, que es fa amb la contribució de tothom, i plegats defensarem el dret al nostre futur. També des del Consell Comarcal, una institució propera que té el seu principal valor en la capacitat de dinamitzar el territori i atendre des de la proximitat les necessitats de la ciutadania.