A Gavà hi ha una forta projecció de la dansa i dels diferents col.lectius que la integren: escoles, companyies, entitats....

Del creixement i dinamització del sector i la creació de l'entitat Amics de la Dansa de Gavà, han sorgit diferents iniciatives com ara la celebració del Dia Internacional de la Dansa i la Gala de la Dansa.

 

    Dia Internacional de la Dansa

Aquesta celebració va ser instaurada al 1982 pel Comité de la dansa de l'Institut Internacional del teatre de la Unesco amb l'objectiu de potenciar aquest art. El dia escollit és el 29 d'abril, data de naixement de Jean-Georges Noverre creador del Ballet Modern. Cada any es difon un Missatge Internacional redactat per una personalitat de la dansa mundialmente coneguda.

 

 

    Gala de la Dansa
Les companyies i escoles de dansa de Gavà associades a Amics de la Dansa de Gavà treballen al llarg de l´any per difondre la dansa a la ciutat. Poc abans de la Festa major de Sant Pere, aquestes companyies es reuniexen al Casal Municipal de Cultura American Lake per oferir una mostra dels seus darrers treballs en un espectacle únic i ple de màgia.

La Gala de la Dansa permet als amants d'aquesta disciplina artística poder seguir any rera any l´evolució de les companyies o escoles i dels ballarins i ballarines tant professionals com amateurs de la ciutat. Dels primers passos plens d´il·lusió dels infants a les coreografies més elaborades i de gran qualitat dels més grans.

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals